Άντονι Χόπκινς: Αν δεν τον είχαμε γνωρίσει ως ηθοποιό θα λέγαμε ότι είναι ένας εξαιρετικός ζωγράφος [pics]
Μια μεγάλη αγάπη με την οποία ασχολείται τα τελευταία χρόνια συστηματικά
ΤΕΧΝΗ

Άντονι Χόπκινς: Αν δεν τον είχαμε γνωρίσει ως ηθοποιό θα λέγαμε ότι είναι ένας εξαιρετικός ζωγράφος [pics]

Άντονι Χόπκινς: Το ταλέντο του στη ζωγραφική είναι γνωστό ενώ διατηρεί ατελιέ στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια

Άντονι Χόπκινς: Ο ηθοποιός μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και έκθεση με τα έργα του.

Πριν λίγο καιρό, ανάρτησε ένα Tik Tok του εαυτού του να χορεύει την επιτυχία του Drake «Toosie Side». Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το ότι στον τοίχο πίσω του ήταν ένας πίνακας, ένα αφηρημένο πορτρέτο με ζωηρά χρώματα. Σε πρώτη ματιά, μοιάζει έργο του Francis Picabia, από τη φημισμένη σειρά «Transparencies». Δεν είναι. Είναι έργο του ίδιου του ηθοποιού. Ο οποίος έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι του στο Μαλιμπού στο ARTnews για αυτή -την έως σήμερα σχεδόν άγνωστη- καλλιτεχνική δραστηριότητά του.

Είπε ότι δεν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο και ότι σκίτσαρε πολύ. Κάποια Bernice Evans, κόρη γειτόνων, ηλικίας 17 με 18, είχε πάει στο Λονδίνο για να κάνει σπουδές τέχνης και μια μέρα του έκανε το πορτρέτο με μολύβι και χρώματα κιμωλίας, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (δεν θυμάται ακριβώς αν ήταν το 1947 ή το 1948). Η Evans κάλεσε τον εξάχρονο τότε Άντονι σε ένα στούντιο πάνω από το ταχυδρομείο στο Port Talbot και τον μύησε στη ζωγραφική.

Στα 15 του χρόνια, άρχισε να ζωγραφίζει, κάποιος του είπε ότι «πρέπει να γίνεις ζωγράφος ή γελοιογράφος», αλλά υπέθετε ότι θα χρειαζόταν μεγάλη δεξιότητα για κάτι τέτοιο, τα χρόνια πέρασαν και εγκατέλειψε την ιδέα. Τα τελευταία όμως χρόνια ασχολείται όλο και περισσότερο με τη ζωγραφική και είναι σίγουρα το μεγάλο του πάθος.

Ο 82χρονος -βραβευμένος με Όσκαρ για την “Σιωπή των Αμνών”- σταρ, συνεχίζει να συμμετέχει σε κινηματογραφικές παραγωγές με πολύ καλές ερμηνείες την τελευταία τριετία (King Lear, Westworld, The Two Popes), ενώ προσεχώς θα τον δούμε στο “The Father” του Φλόριαν Ζέλερ, πλάι στην Ολίβια Κόλμαν.

Read more