Άντι Γούρχολ: Δείτε online την έκθεση στην Tate Modern
Μια έκθεση με έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά στο κοινό
ΤΕΧΝΗ

Άντι Γούρχολ: Δείτε online την έκθεση στην Tate Modern

Άντι Γούρχολ: Κάντε ένα online ταξίδι στην Tate Modern με έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άντι Γούρχολ: Το όνομα του δεν είναι συνώνυμο μόνο με την ποπ αρτ αλλά και με την ελευθερία και την εφευρετικότητας που ενέπνευσε την τέχνη. Η έκθεσή του στην Tate Modern, μια μεγάλη αναδρομική, η πρώτη τα τελευταία 20 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία άνοιξε στις 12 Μαρτίου αλλά δυστυχώς έκλεισε μετά από λίγες μέρες καθώς το Λονδίνο δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Η έκθεση εκτός από τα πιο δημοφιλή του έργα, τις ποπ εικόνες της Marilyn Monroe, τα κουτάκια της Coca-Cola και της σούπας Campbell, περιλαμβάνει έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια από τις μεγαλύτερες αλλά λιγότερο γνωστές σειρές έργων του Άντι Γουόρχολ, τρανς και drag queens που ο πατέρας της ποπ αρτ όχι μόνο λάτρευε, αλλά αποτελούσαν και ένα μέρος της ζωής του και της δημιουργικής καθημερινότητάς του. Αν σήμερα μοιάζει επίκαιρη η ενασχόληση της τέχνης με υποκουλτούρες που ήταν στο περιθώριο για πολλές δεκαετίες, στη Νέα Υόρκη και στον κόσμο του Άντι Γουόρχολ συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Οι επισκέπτες της διαδικτυακής πλέον έκθεσης μπορούν επίσης να δουν τα floating Silver Clouds και να βιώσουν το ψυχεδελικό περιβάλλον πολυμέσων του Exploding Plastic Inevitable.

Read more