Αίγυπτος: Η συγκλονιστική ανακάλυψη 27 σαρκοφάγων στη νεκρόπολη της Σαχάρας [pics&vid]
Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη
ΤΕΧΝΗ

Αίγυπτος: Η συγκλονιστική ανακάλυψη 27 σαρκοφάγων στη νεκρόπολη της Σαχάρας [pics&vid]

Αίγυπτος: Μπροστά σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχές στη νεκρόπολη της Σαχάρας.

Αίγυπτος: Στο εσωτερικό μιας κοιλότητας στη νεκρόπολη της Σαχάρας νοτιοανατολικά του Καΐρου, ανακαλύφθηκαν 27 συνολικά σαρκοφάγοι ηλικίας 2.500 χρόνων.

Στον αρχαιολογικό, χώρο ο οποίος βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια Πυραμιδών της Γκίζας, βρίσκεται η πυραμίδα του φαραώ Ντζέσερ, Το μνημείο φαίνεται πως κατασκευάστηκε το 2.700 π.Χ. από τον Αιγύπτιο αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ.

Οι σαρκοφάγοι βρέθηκαν μέσα σε ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν πηγάδι στην ιερή τοποθεσία στη Σαχάρα. Βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αποτυπώνουν σχέδια σε αποχρώσεις του καφέ και του μπλε, καθώς και σειρά ιερογλυφικών. Δεκατρία φέρετρα ανακαλύφθηκαν νωρίτερα μέσα στο μήνα και άλλα 14 ακολούθησαν, όπως λένε οι αξιωματούχοι.

Η ανακάλυψη όπως αναφέρεται από τους ειδικούς, είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους της. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν πολύχρωμα ξύλινα φέρετρα και άλλα μικρότερα αντικείμενα. Ο χώρος που βρέθηκαν ήταν ένα ενεργό νεκροταφείο για περισσότερα από 3.000 χρόνια και είναι μια καθορισμένη περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

«Οι αρχικές μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα φέρετρα είναι εντελώς κλειστά και δεν έχουν ανοίξει από τότε που θάφτηκαν», δήλωσε το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου το Σάββατο. Όπως προσθέτει ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Khaled al-Anani, καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τα ευρήματα έως ότου θα μπορούσε να επισκεφτεί ο ίδιος την περιοχή, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για την εργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες σε βάθος 11 μέτρων.

Οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται καθώς οι ειδικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση των φέρετρων. Άλλα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν γύρω από τα ξύλινα φέρετρα φαίνεται επίσης να είναι καλοφτιαγμένα και πολύχρωμα διακοσμημένα.

Read more

ΤΕΧΝΗ

Η δύναμη του χρώματος για την ανακούφιση του άγχους της καραντίνας - Ποια είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα

ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Eurolife FFH: Οι Μουσειοσκευές ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και προωθούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

ΤΕΧΝΗ

Banksy: Στην τιμή ρεκόρ των 10 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε ο πίνακας «Show me the Monet»

ΤΕΧΝΗ

Brooklyn Museum: Πουλά έργα τέχνης της μόνιμης συλλογής του για να επιβιώσει

ΤΕΧΝΗ

Τα μουσεία Λούβρου και Ορσέ γίνονται το σκηνικό για την ιστορία αγάπης μιας μπαλαρίνας και ενός skateboarder

ΤΕΧΝΗ

Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Μια έκθεση για το πιο ελκυστικό και περιπετειώδες μυθιστόρημα στο Victoria and Albert Museum

ΤΕΧΝΗ

Banksy: Επιβεβαιώνει την πατρότητα για το «Κορίτσι με Χούλα Χουπ» στο Νότιγχαμ

ΤΕΧΝΗ

Simone Leigh: Η πρώτη μαύρη γυναίκα καλλιτέχνιδα που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στη Μπιενάλε της Βενετίας