61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι πολύχρωμες πυξίδες μας δείχνουν τον δρόμο
Προς αναζήτηση της κατεύθυνσης
ΤΕΧΝΗ

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι πολύχρωμες πυξίδες μας δείχνουν τον δρόμο

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τα φετινά poster του φεστιβάλ είναι χαρούμενα, πολύχρωμα και τα υπογράφει ο βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν.

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από 5-15 Νοεμβρίου.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης χτίζουν ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να υπάρξουν προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τρόπος θα βρεθεί. Σε δυο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το υβριδικό φετινό Φεστιβάλ, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Τα πολύχρωμα poster του 61ου Φεστιβάλ είναι έργο του βάσκου  illustrator Λουίς Μαθόν, τακτικού συνεργάτη των New York Times, New Yorker και Little White Lies.

Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση.

Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η επιστροφή στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη.

Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο.

Λίγα λόγια για τον Λουίς Μαθόν

Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Έχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Η δουλειά του είναι γεμάτη χρώματα και κίνηση. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Read more