5ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας: Έναρξη με ένα πρόσωπο έκπληξη
Εντυπωσιακές τοιχογραφίες δίνουν ζωή στην πόλη της Πάτρας
ΤΕΧΝΗ

5ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας: Έναρξη με ένα πρόσωπο έκπληξη

Η Art in Progress έχει προσκαλέσει street artists να συμμετέχουν στο Mural Art project του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Patras, ArtWalk 5.

5ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας: Η τοιχογραφία που θα αποκαλύπτεται από τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι αφιερωμένη σε ένα πρόσωπο έκπληξη, μετά την τοιχογραφία του αξέχαστου Θανάση Βέγγου στη Δημ. Γούναρη και Λόντου.

Ο στόχος του Mural Art project είναι η εικαστική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Πάτρας, δίνοντας «χαρακτήρα» και «χρώμα» στην πόλη και δημιουργώντας τα θεμέλια για μία οργανωμένη παρουσία murals και street artists στην Ελλάδα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η κοινωνία των πολιτών της Art in Progress επιμένει να συνεχίσει το όραμά της και να χαρίζει στην Πάτρα έναν δημόσιο χώρο γεμάτο χρώμα, πολιτισμό και σύγχρονη τέχνη! Μια εμβληματική προσωπικότητα του πολιτισμού της Ελλάδας θα τιμήσει με την έναρξή του το 5ο Διεθνές Street Festival Πάτρας – ArtWalk 5, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η πρώτη τοιχογραφία της φετινής διοργάνωσης θα είναι αφιερωμένη σε έναν ακόμα άνθρωπο σύμβολο. Το ξεχωριστό αυτό έργο θα ξεκινήσει να αποκαλύπτεται σύντομα από την καλλιτεχνική ομάδα της Art in Progress, στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους, εκφράζοντας την κοινή ευαισθησία και τις αξίες στις οποίες επιστρέφουμε μέσα από δύσκολες χρονικά συγκυρίες, όπως η πρόσφατη πανδημία.

Η εικαστική αυτή παρέμβαση θα γίνει η «σκυτάλη» για τις νέες 10 τοιχογραφίες των διεθνών προσκεκλημένων του Φεστιβάλ.

*Τo ArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

στην ιστοσελίδα www.artinprogress.eu

φωτογραφίες από τα προηγούμενα Artwalk στο site  www.artinprogress.eu

Read more