5ο Διεθνές Street Art Festival: Η Μελίνα Μερκούρη είναι η φετινή προσωπικότητα της Πάτρας, 100 χρόνια μετά τη γέννησή της
To 2020 είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη
ΤΕΧΝΗ

5ο Διεθνές Street Art Festival: Η Μελίνα Μερκούρη είναι η φετινή προσωπικότητα της Πάτρας, 100 χρόνια μετά τη γέννησή της

5ο Διεθνές Street Art Festival: Το πρόσωπο έκπληξη της φετινής διοργάνωσης που «ανοίγει» το ArtWalk 5 της Πάτρας είναι η ελληνίδα σύμβολο Μελίνα Μερκούρη.

5ο Διεθνές Street Art Festival:  Ο αστικός ιστός της Πάτρας θα έχει τη Μελίνα Μερκούρη σε πρώτο πλάνο.

Η πρώτη τοιχογραφία του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5 είναι αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη, μία έντονη και πολυσυζητημένη προσωπικότητα, αστικής καταγωγής, με μεγάλο έργο στον τομέα του πολιτισμού της χώρας.

Το έργο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα και ήδη πολλά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας ανέδειξαν το θέμα με αφιερώματα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ξεχωριστή αυτή τοιχογραφία χαρακτηρίζεται από έντονους συμβολισμούς, ιστορικότητα, αλλά και «κρυφά σημεία», ενώ είναι έργο ομαδικής εργασίας από την Art in Progress, υπό την εικαστική καθοδήγηση και ζωγραφική εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

Ο στόχος του Mural Art project είναι η εικαστική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Πάτρας, δίνοντας «χαρακτήρα» και «χρώμα» στην πόλη και δημιουργώντας τα θεμέλια για μία οργανωμένη παρουσία murals και street artists στην Ελλάδα.

Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Θανάση Βέγγο

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η κοινωνία των πολιτών της Art in Progress επιμένει να συνεχίσει το όραμά της και να χαρίζει στην Πάτρα έναν δημόσιο χώρο γεμάτο χρώμα, πολιτισμό και σύγχρονη τέχνη! Μια εμβληματική προσωπικότητα του πολιτισμού της Ελλάδας θα τιμήσει με την έναρξή του το 5ο Διεθνές Street Festival Πάτρας – ArtWalk 5, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εικαστική αυτή παρέμβαση θα γίνει η «σκυτάλη» για τις νέες 10 τοιχογραφίες των διεθνών προσκεκλημένων του Φεστιβάλ, που θα εκφράσουν την κοινή ευαισθησία και τις αξίες στις οποίες επιστρέφουμε μέσα από δύσκολες χρονικά συγκυρίες, όπως η πρόσφατη πανδημία.

Το 2020 αποτελεί έτος αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

*Τo ArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

στην ιστοσελίδα www.artinprogress.eu

Read more